Sinun kiropraktikkosi

Keijo Autio

Sinun kiropraktikkosi – ammattitaitoista kiropraktista hoitoa

Kiropraktikko Keijo Autio D.C. toimii Keravalla. Tarjoan kiropraktista hoitoa ja fysioterapeutin palveluja. Olen Suomen kiropraktikkoliiton jäsen ja kuulun Valviran ylläpitämään rekisteriin (Terhikki) terveydenhuollon ammattilaisista. Olen myös Suomen fysioterapeutti liiton, Suomen Urheilufysioterapeutit (SUFT) yhdistyksen ja Suomen ortopedisen manuaalisen terapian yhdistyksen (SOMTY) jäsen.

Tutustu myös: European Chiropractors’ Union.

Tie kiropraktikoksi on pitkä

Kiropraktinen hoito vaatii osaamista ja pitkän kouluttautumisen. Olen kulkenut pitkän tien tullakseen sinun kiropraktikoksesi. Lukion käytyäni aloitin opiskelun Kuortaneen urheiluopistolla 1990. Liikunnan ohjauksen peruskurssin suoritin keväällä 1990 ja urheiluhierojaksi valmistuin 1991. Fysioterapeutiksi valmistuin Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitoksesta 1997. Kiropraktikko D.C. koulutukseen (Doctor of Chiropractic) hakeuduin Yhdysvaltoihin, New York Chiropractic Collegeen, josta valmistuin 2007.

Kirofysio

Tammikuussa 2008 aloitin työskentelyn Kiroklinixin tiloissa Keravalla sekä kiropraktikkona että fysioterapeuttina. Nykyisen toimipisteen Kirofysio avasin elokuussa 2016 Seunalantie 8;aan Keravalle  hammaslääkäriasema Ompun vanhoihin tiloihin. Fysioterapiakoulutuksen ansiosta kaikilla potilaillani on oikeus saada KELAN korvaus hoidoista, mikäli he saapuvat vastaanotolle lääkärin määräämän fysioterapia lähetteen kanssa. Vastaanotolle voi tulla myös ilman lähetettä. Voit varata ajan kiropraktiseen hoitoon soittamalla tai tekstiviestillä 050 505 0621.

Kiropraktinen hoito tehdään paljain käsin

Käytän aina kiropraktisessa hoidossa perinteisiä paljain käsin suoritettuja manipulaatiotekniikoita. Asiakkaan ongelmista riippuen käytän lisäksi erilaisia mekaanisia laitteita, jotka on kehitetty erityisesti selkärangan kiropraktisiin tekniikkoihin (mm. Flexion/distraction technique, Activator, drop table, Arthrostim).

Kouluttautuminen ei lopu koskaan

Olen opiskellut useita erilaisia pehmytkudostekniikoita perinteisen hieronnan ja urheiluhieronnan lisäksi, joita käytän hoidoissani tukemaan kiropraktisia manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikoita. Käyn myös jatkokouluttautumassa koti- ja ulkomailla säännöllisesti vuosittain. Esimerkkejä tekniikoista:

  • Graston technique: metallilastoin hoidetaan lihaskalvoja ja arpikudoksia
  • Nimmo technique: lihasten triggerpistetekniikka
  • ART- Active Release Tecnique
  • Myofascial release technique
  • Neurodynaaminen mobilisaatiotekniikka
  • Teippaus
  • Applied kinesiology: sovellettu kinesiologia
  • Akupunktio

Kotielämää Vantaalla

Asun Vantaalla puolisoni ja kolmen koiramme (Jack Russel ja 2x kultainennoutaja) kanssa.  Olen intohimoinen vapaa-ajan kalastaja ja nautin veneilystä, mökkeilystä ja kaikenlaisesta retkeilystä. Nuorempana olen harrastanut kilpailumielessä pyöräilyä ja salibandyä. Vuosituhannen vaihteessa toimin myös Suomen pikaluistelumaajoukkueen fysioterapeuttina maailmancupin osakilpailuissa. Keväällä 2015 harrastuksiini kuului olla Sveitsin nuorten pikaluistelumaajoukkueen lihashuoltajana Mallorcan pyöräilyleirillä.

Comments are closed.